Армения - люлка на цивилизацията с включени екскурзии и чартър от София

Снимки

Първата християнска страна. Наситена със забележителности, манастири и интересни пейзажи от Кавказ. Столицата Ереван е на ..... 2800 години Ще посетим типични арменски селца, ще минем майсторски клас за приготвяне на арменски сладки - гата и судзух, майсторски клас за приготвяне на лаваш и на толма. Ще имаме дегустация на арменски ракии и вина. Ще се насладим на концерт на живо в манстира Гехард

 • 1498
 • 8 дни
 • 7
 • Автобус; Самолет;
 • закуска и обяд; според съответната за хотела база изхранване;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Ноември;

Програма

 • Ден 1 » София - Армения, Ереван - обиколка на града

  Пристигане на международно летище Звартноц и трансфер до хотела. Настаняване в хотела. След това ще започнем нашата екскурзия с обиколка в столицата на Армения: Ереван. От векове този град е известен като "розов град" заради цвета на камъка, с който е построен. И така, ще посетим площада на Републиката, булевард Мащоц, Дома на операта и балета на Арам Хачатрян, парка „Каскада“. Свободно време. Нощувка в хотела.

 • Ден 2 » Ереван - Хор Вирап - с. Арени - Нораванк - Ереван

  Закуска. Следва екскурзия до манастира Хор Вирап (4-18 в.). Този манастир е много известен поради своята история. Григорий Просветител, който въвежда християнството в Армения, е бил затворен там около 13 години, тъй като по това време на мястото на манастира е имало затвор. Тук можем да се насладим на невероятната гледка към свещената планина Арарат - безсмъртен символ на Армения. Ще продължим нашата обиколка до Нораванк - манастир от XII век, разположен сред невероятни отвесни скали на пейката на извито дефиле. Това е единственият манастир, в който можем да намерим уникална скулптура на Отец Бог. Обяд в местен ресторант с дегустация на вино. На връщане ще посетим село Арени, което се смята за важен център на винопроизводството. Връщане в Ереван. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3 » Ереван - Еджмиацин - Звартноц - Ереван

  Закуска. Днес ще посетим Музея на ръкописите на Армения, който се нарича Матенадаран. Тук се съхраняват всички древни арменски ръкописи. След това ще се отправим към Мемориала на геноцида, известен като Цицернакаберд. Продължаваме към село Паракар, където ще обядваме в местна къща и ще се насладим на майсторски клас по готвене на арменските десерти гата и судзух. Шоуто ще бъде водено от известна арменска телевизионна звезда. Активните участници ще получат подаръци от домакина и ще бъдат почерпени с домашен ликьор. След всичко ще продължи обиколката до вековните паметници Ejmiatsin и Zvartnots. Тези обекти са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Катедралата на Еджмиацин, основана през 303 г., е официалната резиденция на Католикоса на Армения. Ще продължим пътуването до храма Звартноц, който е построен през 7-ми век от Нерсес Строителят - Католикос. Връщаме се в Ереван. Посещение на завода за ракия Арарат или Ной. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 4 » Ереван - Санахин - Хахпат - Дилижан

  Закуска. Днес ще посетим два уникални шедьовъра на арменската архитектура от X-XIV век: манастирите Sanahin и Haghpat, които са обекти на световното наследство на ЮНЕСКО. Буквално името Санахин на арменски означава "този е по-стар от другия", което вероятно означава, че този манастир е по-стар от Хахпат. Тези два манастира са много близо един до друг и се виждат лесно от единия до другия. И двете са разположени на неравно плато, разделени от дълбока пукнатина, образувана от малка рекичка, която се влива в река Дебед. Обяд в местен ресторант. Следваща спирка ще бъде Манастирът Ахпат е един от най-големите религиозни, културни и образователни центрове на средновековна Армения. Вечеря в местната къща и майсторски клас по арменска толма. Толма е едно от изисканите ястия на арменската кухня. Класическата толма се приготвя от телешко, агнешко и подправки, увити в гроздови/зелеви листа или зеленчуци. Обикновено ястието се сервира с мацун (арменско кисело мляко) и чесън. Приготвя се както на празници, така и в обикновени дни. Нощувка в Дилижан.

 • Ден 5 » Дилижан - Агарцин - Севан - Ереван

  Закуска. Посещение на манастира Агарцин, който е един от най-ярките образци на средновековната арменска архитектура. След това ще отидем до Дилижан, където ще обядваме. След това вървейки по улица Шарамберян ще попаднем на много музеи, пазари за сувенири, малки магазинчета и т.н. Ще разгледаме и две традиционни къщи, построени от дърво, с керемидени покриви и балкони с педантично издълбани, които са типични примери за Дилижан. Отправяме се към езерото Севан, което е едно от най-големите езера в света. Отличава се със своята сладка и удивително синя вода. Тук можем да се насладим на спиращата дъха природа на красивото езеро. След това ще посетим манастира Севанаванк, който се намира на полуостров Севан. Всъщност има 2 манастира - единият от тях е разрушен, но другият стои неподвижен. Построени са през Средновековието, около 10 век. Връщане в Ереван. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 6 » Ереван - Сагмосаванк - Ованаванк - Азбучен парк - Ереван

  Закуска. Отпътуване към района Арагацотн. Посещаваме манастира Сагмосаванк, който е на ръба на голямо дефиле, което прави пейзажа просто фантастичен. Продължаваме пътуването си до Hovhannavank - средновековен монашески комплекс, разположен на десния бряг на река Kasakh, в източната част на село Оханаван, регион Арагатстон․ Той е бил виден духовен и културен център на средновековна Армения. Обяд в местната къща. Връщане в Ереван. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 7 » Ереван - Гарни - Гегард - Ереван

  Закуска. Отпътуваме за Гарни. Този езически храм е построен през 1 век сл. Хр. Това е единственият храм, който е запазен от езическите времена в Армения. Той бил посветен на бог Михр, който бил бог на чистотата. През 1679 г. е разрушен от земетресение. През 1975 г. храмът е реставриран. След това ще продължим нашето пътуване до манастира Гегард. Името му идва от легендарното копие, използвано за пробождане на тялото на Христос. Тук то се пази от векове. Въпреки че точните основи на манастира не са известни, сегашният комплекс е построен в средата на 13 век. Ще имаме концерт на живо в манастира Гегард, който ще изпълни квартет от певци, които ще представят стари арменски духовни песни. След това ще посетим местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския национален хляб: лаваш. Той е много тънък, обикновено се продава в много големи форми. Обикновено се приготвя в смляна пещ: „тонир“. През 2015 г. е вписан в списъка на ЮНЕСКО за нематериално наследство. Това ще бъде и обядът ни за днешния ден. Връщане в Ереван. Вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.

 • Ден 8 » Ереван - София

  Закуска. Трансфер до летището. Полет обратно за България.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Билет за чартърен полет София - Ереван - София с European Air Charter
Транспорт с автобус по време на цялата програма;
7 нощувки в хотели по програмата според избрания пакет;
Хранения както следва: 7 закуски / 2 вечери / 6 обяда;
Вода (1 бутилка на човек дневно);
Входни такси по програмата
Туристическа обиколка на ЕРЕВАН
Целодневна екскурзия - Ереван - Хор Вирап - с. Арени - Нораванк - Ереван
Целодневна екскурзия - Ереван - Еджмиацин - Звартноц - Ереван
Целодневна екскурзия - Ереван - Санахин - Хахпат - Дилижан
Целодневна екскурзия - Дилижан - Агарцин - Севан
Целодневна екскурзия - Ереван - Сагмосаванк - Ованаванк - Азбучен парк - Ереван
Целодневна екскурзия - Ереван - Гарни - Гегард - Ереван
Дегустация на вино - стандартен пакет;
Дегустация на ракия в завод Арарат или Ной - стандартна опаковка;
Майсторски клас по приготвяне на арменски десерти “гата” и “судзух”;
Майсторски клас по приготвяне на арменски “толма”;
Концерт на живо в манастира Гегард;
Майсторски клас по приготвяне на арменски хляб лаваш;
ПАКЕТ МАКСИМАЛНА СИГУРНOСТ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и покритие на COVID - 19;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на COVID - 19;
Професионален местен екскурзовод по време на обиколката;
Водач - преводач с богат опит, който ще направи екскурзията незабравимо преживяване

Цената не включва

Разходи от личен характер
Горивна такса, ако има такава - обявява се 21 дни преди полета
Алкохолни и безалкохолни напитки
Храненията, които не са описани по програмата

Важна информация

Условия за резервация:
Авансово плащане: 30% от размера на резервацията до 24 часа след резервиране
Краен срок за пълно плащане: 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване: 7 дни преди тръгване

Условия за анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

Важно:
Минимален брой туристи: 130.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт и/или лична карта, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.

Протокол за максимална сигурност на ТО АБАКС »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Условия за провеждане

21 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на потвърждение)
Авиокомпания - European Air Charter
София / Ереван - 09:00 / 13:50
Ереван / София – 16:00 / 17:00

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми