Кападокия 2022 - приказка безкрай с директни полети от София

Снимки

Екскурзия до Кападокия с директни полети от София с 3 нощувки с включени закуска и вечеря в избрания хотел както и включена застраховка ''Отмяна на пътуване''.

 • 661
 • 4 дни
 • 3
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Ноември;

Програма

 • Ден 1

  Сборен час на Летище София - Терминал 1. Отпътуване с полет София - Невшехир. Пристигане на летище Невшехир. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до избрания хотел. Свободно време или допълнителна програма по избор. Едночасов мистичен свят с Въртящите се Дервиши Силата на духа, на божествената любов, която преминава през сърцето на суфистите, за да достигне до нашите човешки сетива. Това, което ще ни направи по добри. Ще се докоснем до друг свят и ще се заредим с енергия Връщане в хотела. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела. Нощувка.

 • Ден 2

  Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна програма по желание. Вечеря. Нощувка. Рано сутринта, по изгрев слънце (по желание) Полет с балон над скалните образувания на Кападокия. Единствен по рода си в света над уникален пейзаж. Трансфер от хотела до станцията на балоните. Ранно кафе или чай и запознаване с екипажа и подготовката по издигането на балона, качване в просторни обезопасени „кошове“ и едночасов неповторим полет между и над скални, причудливи форми. Получаваме личен сертификат за всеки с шампанско и снимки за спомен. Целодневен тур - Разглеждане на скалните ранно християнски манастири на Гьореме- Музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО, с добре запазените фрески, най-ранната от които е датирана от 7 в./ Според местната легенда църквите на това място били 365 - по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30/.Продължаваме с „Лозето на Пашата“ -музей на открито, който освен разкошните Комини на Духовете, показва и традициите на хората от различни епохи да засаждат и отглеждат местни лозя. Вкусът на виното оставя леко тръпчивия и тежък вкус. Посещение на фабрика за керамични изделия в Аванос - очарователно градче, разположено на двата бряга на р. Казълърмак, Керамиката е характерен занаят на хората по тези земи още от векове преди новата ера и чак до наши дни. Умели майстори днес ваят неповторими съдове и сувенири от най-финна керамика, подобно на изящен порцелан, с местни форми с неповторим рисунък и цветове. Посещение на фабрика - ателие за керамика. Можете да вземете за себе си и приятели най красивите ръчни изработки от кападокийска глина. Следва разходка до Долината на Любовта. Фотосесия при посещение Долината на фантазиите. Традиционна кападокийска вечер в скален ресторант-2,5-часова програма, сред светлини, традиционна музика и танци от Анадола с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, ядки, плодове и мезета.

 • Ден 3

  Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна програма. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела. Нощувка. Рано сутринта Полет с балон над скалните образувания на Кападокия ( за тези, които не са успели предходния ден да се възползват от тази невероятна възможност). Тур с Посещение на Долината на гълъбите, където се разкрива невероятната гледка към скални къщи за гълъби, отглеждани от всички етноси, обитавали земите на Кападокия. Червената долина - Деврент и скалните природни феномени. Обяд в „рога на изобилието“ Посещение на Учхисар и скалните образувания Учгюзел.. Посещение на един от Подземните градове ( Каймаклъ или подобен). Всички градове са свързани помежду си и са дълбани в скалите още от VIII-VII в.пр.н.е., по на 18-20 етажа под земята и служели за убежище на местните хора от нападатели и диви животни. Те са устроени с жилищна площ вкл. трапезарии, кухни, конюшни, църкви, изби, училища и др. Обяд с традиционното ястие „пиде“ на Кападокия и домашен айрян. Отпътуване за градчето Чавушин, където могат да се видят множество скални жилища, които са били обитавани до преди 20 години. Посещение на Розовата долина. Турска Баня (ХАМАМ) в характерна за Кападокия сграда. Хамамът е преживяване както за тялото, така и за сетивата Още по времето на Османската империя това е било мястото, където султанът и неговите приближени са вземали важните решения за Империята. Мястото, което премахва стреса, подобрява кръвообръщението, опреснява мисълта и носи успокоение.

 • Ден 4

  Закуска. Tрансфер за полет Невшехир - София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София-Невшехир-София с директен чартърен полет;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж;
3 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване ;
Трансфер летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Представител на туроператора на място в Кападокия.

Цената не включва

Цената не включва - препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
Полет с балон над скалните образувания на Кападокия- цената подлежи на актуализация преди отпътуването - 498 лева за възрастен /  498 лева за дете  2- 11,99 г. - цената подлежи на пре-потвърждение преди полета.
Традиционна вечер в скален ресторант с неограничена консумация на напитки - 75 лева за възрастен /  55 лева за дете  2- 11,99 г.
Програма Въртящите се дервиши- 45 лева за възрастен /  35 лева за дете  2- 11,99 г.
Пакет двудневен тур с включени обяди - 194 лв. за възрастен / 174 лв. дете до 11,99 г.:
Посещение на килимарски център, престой в централната част на Гьореме и обяд в скален ресторант - 60 лв възрастен
Турска баня - 75 лева за възрастен
АТВ в скалните долини - 70 лв. за възрастен
Сафари с камила - 75 лв. за възрастен / 55 лв. за дете до 11,99 г.
Входните такси на посещаваните обекти по време на екскурзиите в Кападокия - заплащат се на място и посочените цени са с ориентировъчен характер :
Подземния град Каймаклъ - 100 TL;
Скалните църкви в Гьореме  - 150 TL;
Учхисар - 40 TL;
Пашабаа - 65 TL.
* Подлежат на промени и актуализация от турското Министерство на културата и туризма
Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета
Задължителни доплащания:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета.

Важна информация

Резервации:
Депозит 30% при резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
Условия за прекратяване на договор:
20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

Анулационни срокове:
До 24 часа след резервация без такса анулация
До 30 дни преди тръгване 50,00 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулация
Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация

Протокол за максимална сигурност на ТО АБАКС »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Здравни изисквания при посещение на Турция »


Полет с балон

Полетно разписание:

Превозвач: Bulgaria Air 26.09.29.09./ European Air Charter 02.10..05.10.2022

26.09.-29.09
София – Невшехир– 14:55 – 16:40
Невшехир – София – 17:20 – 19:10

29.09.-02.10
София – Невшехир– 18:00 – 19:45
Невшехир – София – 18:25 – 21:15

02.10.-05.10, 05.10.-08.10.2022
София – Невшехир– 13:00 – 15:00
Невшехир – София – 18:25 – 21:15


Трансфер летище – хотел – летище: Продължителност на трансфера от 40 мин до 1,30 часа в посока, с автобус 3*/ 4 *,според местоположението на избрания по програмата хотел

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми